07.01.2014 4007

• Puan değerleri ve dereceleri nasıldır?

85-100…………PEKİYİ

70-84.99……….İYİ

60-69.99……….ORTA

50-59.99……….GEÇER

0-49.99………...GEÇMEZ

• Sınıfımı geçebilmem için not ortalamamın kaç olması gerekir?

Ders yılı sonunda tüm derslerden başarılı olan,

Başarısız dersi/dersleri olanlardan yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

• 2 zayıfım var bir üst sınıfa geçebilir miyim?

Not ortalaması 50 olan öğrencinin kaç zayıfı olursa olsun sınıfını doğrudan geçer.

• Ortalamam 50 ancak 4 zayıfım var sınıfımı geçebilir miyim?

Not ortalaması 50 olan öğrenci başarısız olduğu ders sayısı kaç olursa olsun sınıfını geçer.

• 1. dönem matematiğim 20, 2. dönem kaç alırsam geçebilirim?

Bir dersten başarılı sayılabilmek için iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının 70 olması gerekir.

• 1. dönem 50 olan ders notum 2. dönem 30 olursa dersten geçebilir miyim?

Dersin yılsonu not ortalamasının 50 olması ya da ikinci dönem ders notunun 70 olması dersten başarılı sayılabilmek için gerekmektedir. Bu nedenle yukarıdaki şartlarda bulunan bir ders notu ile başarılı sayılamaz.

• Ortalamam 45, 3 zayıfım var sınıfımı geçebilir miyim?

Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçerler. Ancak alt sınıflarda dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrarı yaparlar.

• Ortalamam 50’nin altında 4 zayıfım var sınıfımı geçebilir miyim?

Ortalaması 50’nin altında olan ve 3 ten fazla başarısız dersi olan öğrenci sınıf tekrarına kalır

• Baraj dersi var mı?

Yoktur

• Toplam kaç zayıfla sınıf tekrarına kalırım?

50 ortalamanın altında 4 zayıfı olan öğrenciler ve bir alt sınıftaki başarısız ders sayısıyla bu seneki başarısız ders sayısı 6 olan öğrenciler sınıf tekrarına kalırlar.

• Sorumlu olarak sınıf geçme kaç derse kadar olur?

Alttan sorumlu dersi olanlar 6 derse kadar olmayanlar 3 derse kadar sorumlu olarak sınıfını geçerler.

• Kaç güne kadar heyet raporu alabilirim?

10 günü özürsüz devamsızlık, 35 günü izin ve rapor olarak kullanabileceği özürlü devamsızlık olmak üzere öğrencinin toplam 45 gün devamsızlık hakkı vardır.

• Okula sağlık raporumu kendim bırakabilir miyim?

Öğrencinin rahatsızken aldığı sağlık raporunun velisi tarafından okul idaresine bırakılması gerekmektedir.

• Sağlık raporumu kaç gün içerisinde bırakmalıyım?

5 iş günü içerisinde sağlık raporunun okula ulaştırılması gerekmektedir.

• Raporlu olduğum gün yapılan sınavlar için ne yapmalıyım?

Raporu işleme konulan öğrenci giremediği sınav için okul idaresine 5 iş günü içersinde dilekçe ile başvurarak sınav ile ilgili işlemlerini yapmalıdır.

• Sınavda kopya muamelesi gören öğrenci tekrar sınavına girebilir mi?

Sınavda kopyaya teşebbüs eden, yardımcı olan ya da kopya çeken öğrenciler haklarında yapılan disiplin işlemlerinden sonra yapılacak olan telafi sınavlarına giremezler.

• Okulda olmadığım saatlerde velim nasıl izin alabilir?

Öğrencinin velisinin ilgili idareci ile birebir görüşerek yazılı olarak izin alması gerekmektedir.

• Öğle arası okul dışına çıkabilir miyim?

Velisi tarafından öğle arası okuldan çıkış izni olmayan öğrenciler okuldan çıkamazlar. Velinin yazılı beyanı ile çıkış hakkına sahiptir.

• 9. sınıftan sonra başka bir okula geçiş yapabilir miyim?

Anadolu bölümlerinde okuyan öğrencilerimiz Anadolu ünvanı olan liselere geçiş yapabilirken düz ticaret meslek lisesinde okuyan öğrencilerimiz sınav ile öğrenci almayan liselere geçiş yapma hakkına sahiptir.

• 10. sınıfta okul değiştirebilir miyim?

10. sınıfta nakil yolu ile okul değiştirebilme hakkı vardır.

• 11. sınıfta okul değiştirebilir miyim?

11. sınıfta 1. dönem içerisinde kendi alanında nakil yolu ile okul ve dal değiştirebilme hakkı vardır.

• Staj ve beceri eğitimi il dışında da yapılabilir mi?

Staj yapacağı ilde koordinatörlük işlemini yürütebilecek okul ve öğretmen ihtiyacı karşılandığında yapılabilir.

• Seçmeli dersler nasıl belirlenir?

Okul idaresi tarafından belirlenen bir komisyonla özellikle öğrencilerimizi yükseköğrenime hazırlamak üzere seçmeli dersler belirlenir.

• Ortak sınavlar neden var?

Ortaöğretim kurumlar yönetmeliği gereğince yapılmaktadır.

• Ortalama yükseltme sınavı var mı?

Ortaöğretim kurumlar yönetmeliğince 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibariyle kaldırılmıştır.

• Sorumluluk sınavları ne zaman yapılır?

Ortaöğretim kurumlar yönetmeliğince Kasım ve Nisan aylarında yapılmaktadır.